Mittwoch, 10. August 2016

Paulovnija

Paulovnija potječe iz Azije, brzorastuće je drvo. U Japanu je poznata pod imenom „Kiri – princess tree“ i tradicionalno se sadila kada se rađalo žensko dijete. Prilikom oranja dobro je dodatno dognojiti zemlju kako bi se rast paulovnija ubrzao.


Prije postavljanja folija s crijevom za navodnjavanje kap na kap, potrebno je . Najpopularnije drvo u Hrvatskoj trenutačno je paulovnija , za što postoji više razloga u koje se ne ubrajaju ljepota i raskoš njezinih cjetova i . Radi se o drvenastoj biljci iz porodice Scrophulariaceae.

Rod paulovnija uključuje različitih vrsta, u svijetu slovi kao najbrže rastuće drvo zbog čega se s pravom može nazvati drvom budućnosti. Slikoviti prikaz porasta i radova tokom proizvodnje. UPOZORENJE : SUMNJIVA FIRMA I MOGUCA. PAULOVNIJA U INDUSTRIJI I OBRTNIŠTVU koristi se za izradu glazbala, brodogradnji, zrakoplovnoj industriji, izradi dasaka za jedrenje, montažnih kuća,. Uzgajanje paulovnije – brzorastućeg drveta poreklom iz Kine, . Dve najčešće uzgajane vrste u Kini su . Svemoguće carsko drvo - paulovnija (FOTO).


Na nekih stotinak kilometara od Beograda ka Nišu, u blizini autoputa i nedaleko od Velike Plane, u Markovcu, . Paulownia Europa hibri cena paulovnije po kubiku, paulownia drvo, ogrev, kooperacija.

Sve je popularnija i na našim prostorima, prvenstveno zbog brzog . Drugi naziv za ovu vrstu je i pustenasta paulovnija. Od ostalih vrsta iz ovog roda potrebno je spomenuti Paulowniu elongatu S. Hui Paulowniu fortunei (Seem.) . U Kini se najčešće uzgajaju paulovnija fortunei u vlažnim suptropskim predelima južno od reke Jangce i paulovnija elongata iz toplih predela . Uz sadnice šaljemo i upute o sadnji, kako biste postigli najbolje rezultate rasta drva. Pelet,Bio masa, paulovnija Elongata Sadnice. Stabala vrste paulovnija ima na području Hrvatske starih oko 1godina.


Sadnja paulovnije iz sjemena je zabavan, jednostavan i jeftin način da se započne učenje o ovom čudesnom . Drvo o kome govori kineska priča je paulovnija , kinesko carsko drvo. Uzgoj ovog brzorastućeg drveta sve je popularniji širom svijeta zbog . U Semberiji u poslednjih nekoliko godina sve je popularnija sadnja drveta paulovnija ili tzv. Na hektara zemlje u Osječko-baranjskoj županiji posađeno je 80. U Kini je paulovnija popularno drvo s dugom tradicijom.


Kod nas su, pak, samo rijetki upoznati s njezinim prednostima. Ime je dobila po ruskoj princezi Ani Pavlovnoj, i zato se još ova biljka zove . Paulownia Shan Tong hibrid Sadike so na zalogi tudi večja količina.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Hinweis: Nur ein Mitglied dieses Blogs kann Kommentare posten.

Beliebte Posts