Dienstag, 16. Januar 2018

Čučoriedky

Určite viete, že čučoriedky patria medzi jedno z najzdravších ovocí na svete. Okrem toho, že majú vynikajúcu chuť, doplnia organizmus vitamínmi, antioxidantmi . Radi sa túlate po lese a zbierate čučoriedky ? Ich sezóna je v lete a doprajeme si ich v koláčoch, nápojoch či čerstvé. Aj keď čučoriedky kupujete alebo zbierate v lese, pred ich konzumáciou .

Posilňujú imunitný systém, spomaľujú proces starnutia, čistia krv, pomáhajú pri problémoch s . Mnohí záhradkári by radi pestovali čučoriedky , často však majú problém zohnať a zaplatiť nielen dostatok naozaj kyslej rašeliny, ale aj kyslé . Skoré, stredne skoré a neskoré odrody. Oberajte čučoriedky počas celej sezóny. Dôvodov, prečo sa ich pestovanie nerozšírilo tak ako iné drobné ovocie je viacero.


Modré plody čučoriedky sú veľké ako hrášok, môžu sa jesť samotné, používajú sa ako náplň do koláčov, ovocných pohárov a pod. Sušené čučoriedky sa už oddávna používajú pre deti ako liek na hnačky.

Pretože držia v tele vodu, pôsobia protizápalovo a utišujú vracanie. Veľkosť čučoriedky sa závisí od odrody, najvyššie rastliny môžu dosahovať až m. Pri výbere odrody je preto dobré zvážiť možnosti priestoru, v ktorej budete . Tento ovocný druh môžete pomerne jednoducho vypestovať aj doma v záhrade. Plody čučoriedky chocholíkatej sú asi štvornásobne väčšie ako plody čučoriedky lesnej.


Profesor Ivan Hričovský vysvetľuje spôsob pestovania čučoriedok v našich podmienkach. Na Slovensku sa prakticky doteraz zbierali a využívali iba plody čučoriedky obyčajnej z . Chutné čučoriedky na predaj za skvelé ceny, kvalitné čučoriedky pre vaše zdravie nájdete online. Zavárané čučoriedky alebo čučoriedkový koláč si môžete. V druhej svetovej vojne to testovali na pilotoch Royal Air. Ak sa v tomto období prejdete po trhu, ľahko zistíte, kto je medzi ovocím jasným víťazom.


Pestovanie a sadenie čučoriedok je . Severoamerické veľkoplodé čučoriedky boli postupne importované do Európy, a to najskôr do Nemecka, Holandska a Švédska. Všetky bobule majú neuveriteľné prínosy pre zdravie, ale čučoriedky to posúvajú na inú úroveň. Jedna šálka čučoriedok obsahuje gramy vlákniny a len 15 . Kanadské čučoriedky - krík so sladkými plodmi, ktorý už patrí na každú záhradku, či okrasnú záhradu.

Veľké modré plody sú sladkou odmenou . Dodávame zakorenené v kvetináči. ZLOŽENIE: rašelina a vyzretý kôrový humus, obohatený o rohovinu, štartovacia dávka hnojiva s mikroprvkami na týždňov na všetky druhy čučoriedok a brusníc. Many translated example sentences containing čučoriedky – English-Slovak dictionary and search engine for English translations.


Kvalitná, veľmi skorá odroda, ktorá má veľké, pevné , svetlo-modré.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Hinweis: Nur ein Mitglied dieses Blogs kann Kommentare posten.

Beliebte Posts